Kulturhelg, jajamensan!

I helgen gick ju Stockholms Kulturnatt av stapeln, och begynnande kulturtanter som vi är joinade vi den  hennafärgade kvinnomaffian och gav oss ut på kulturäventyr. Första anhalt: La Bibliothèque Francophone, franska reformerta kyrkan, som bland annat bjöd på ett toksnyggt bibliotek och inblick i sina fräsiga 1800-talslokaler.

...de visade också lika toksnygga Lars Wallin couture-klänningar i den angränsande kyrkan. Kändes smått lurigt att dricka skumpa och vara på cocktailparty två meter från en uppspikad Jesus på korset, men hellre använda alla supervackra kyrkorum än att samtliga förvandlats till reklambyråer inom fem år.

Sen fortsatte vi till franska ambassadresidenset, ett fräsigt litet palats med privat trädgård mitt på Östermalm. Himlans fint faktiskt. Mera bubbel slank ner, och en jazzkonsert med Peter Knudsen trio som jazzat till klassiska
franska kompositörer som Ravel och Débussy.

I trädgården satt världens sötaste statytjej och såg finurlig ut.

Vi avslutade på Sven-Harrys konstmuseum, den nybyggda guldklumpen i Vasaparken. Det var riktigt kul att få se denna underliga och väldigt vackra byggnad på nära håll (speglar överallt, guld överallt, konst överallt).

Perfekt ställe att knäppa luriga bilder på. Jonathan agerar partner in crime.

Dessutom innhöll museet en supervacker utställning som handlade om hemmet. Här är vår favorit; ett helt hem uppsytt i tyll, som svävade fritt i luften. Magiskt snyggt!

Även terrassen på guldklumpen Sven-Harrys konstmuseum var öppen. Förutom att tjyvkika på de som bodde i husen bredvid spana på den vackra utsikten över Vasastan var även det ett bra ställe att ta luriga bilder på. Heja kulturnatt och blivande kulturtanter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0