Uppdrag: gravidmage!

I dag har vi tagit en tripp ut till Gordons Butiksinredning, i jakt på....en gravidmage! Som vi antytt förut så kommer det ju hända en hel del på GlamMom.se de kommande veckorna, och då det inte är tokenkelt att få tag på gravida modeller var det läge att jaga fatt i en lösmage. Så det gjorde vi i dag! Lurigt ställe detta Gordons; dockor och kroppsdelar (av plast, lugn lugn) överallt. Extremt härlig personal dock, som dels höll öppet extra länge när vi villade bort oss i Farstas skogar, och dels skjutsade oss med bil tillbaka till tunnelbanan så att vi (och gravidmagen) slapp gå i regnet och frysa. Tusen tack Gordons-Jerry, veckans hjälte!

De här knattarna var helt klart sötast på dockavdelningen. Knoll och Tott liksom.

Vanja knallade fram till plastdamen ovan för att kolla in hennes (i Vanjas ögon) sjukt snygga hårfärg lite närmare. Och Malin (även kallad Falkögat) såg då direkt att dockans och Vanjans hårfäg var i princip identisk. Så Vanja är antingen aningens egenkär, eller bara väldigt nöjd med sin egen hårfärg.

Vanja - plastdocka? Plastdocka - Vanja? Hmm... Likt är det!

From rags to riches

Det fantastiska vädret i dag krävde ju såklart en utelunch, och då vi inte har något bord så tager man vad man haver och skapar ett bord av en kartong. Fiffigt värre, och höll precis för att placera 2 st välfyllda glas dagens på.

Men sen kom Office Depot-Benny (grannföretaget) och sa hej. Han tyckte våra Dagens var värda ett Riktigt Bord, och vips! ...så var det fixat. Vi tackar och bockar bäste Benny! :-D Väldigt lyxigt att ha sin alldeles egna privata uteservering i miniformat mitt på Bondegatan!

Jajamensan!

Eftersom vi håller på att koka bort här på kontoret (köpte en fläkt i dag men måste nog köpa typ tre till i morgon) så svalkade vi oss vid lunchdags genom att dricka säsongens första utomhusöl! :-D Med citron i såklart! Jihoooo! Så vädergudar, please - inga fler bakslag tack. För nu jäklar är det sommar!

Namnsdag!

Har man (turen? oturen?) att heta "Vanja" istället för, låt oss säga "Sofia", så innebär det en himla massa saker. Till exempel att alla visste vem man var när man gick i skolan eftersom det bara fanns en Vanja, men kanske sjuttiotolv Sofior. Man behöver inte heller vara orolig för att känna sig lökig på stan när någon ropar ens namn och man vänder sig om...bara för att upptäcka att det var någon annan som ropades på. Obefintligt problem om man heter Vanja kan jag tala om, men alla Sofior har nog upplevt det både en eller två eller sexiotio gånger. Ytterligare en sak som det innebär att heta Vanja är att min namnsdag har flutit in och ut ur almanackan så länge jag kan minnas; ibland är jag med, men hipp som happ så blev man utbytt mot en ...typ Margarete. De (vem är det egentligen som bestämmer hur namnsdagarna ska ligga?) har också mage att flytta runt min namnsdag när den väl får vara med i almanackan. Detta gör att det är i princip omöjligt att komma ihåg när min (eventuella) namnsdag inträffar. Både för min familj och för mig själv. Därför måste jag säga att jag blev mäkta imponerad över min fantastiska partner in crime som i dag dök upp med ett stort fång hemplockade rabarber (hej paj!). Och fin namnsdagslapp. Det värmer ett namnsdagsförvirrat hjärta kan jag säga. Så happy namnsdag till mig, hurra!

Vi samarbetar med MammaFIT Barnvagnsgympa!


För alla er Stockholmsbaserade mamas kan vi berätta att vi nu samarbetar med MammaFIT Barnvagnsgympa; en träningsform där man tränar i grupp med andra mammor och där barnen får vara med på äventyret! :-) Träningen fokuserar på kondition samt midja- mage- rygg- och bäckenbottenmuskulatur, och leds av den personliga tränaren Linda Karen. Superbra sätt att komma i form, samtidigt som man har roligt med sitt kids! Och alla MammaFIT-deltagare får en finfin rabatt på vår amningsbara sportbh som passar perfekt att ha på träningen. Här hittar ni mer info: www.barnvagnsgympa.se

Det här med att vara egenföretagare...

...innebär att man jobbar som en liten rackarns iller för det mesta, men det innebär också att man tar sig en spontan lååångfrulle när det är toksol ute och mamsen är på besök i stan! Hoummos- och avocadosmörgås, croissanter (fortfarande varma!) färskpressad juice och en stor latte slank ner bland mysigt prat och finfin folkspaning på fantastiska Fröken Anderssons kaffebar på Skånegatan. Och eftersom Great Minds Think Alike...

...tänkte min smarta partner precis likadant och tog sig också en lååångfrulle i solen! :-D Heja egenföretagande! ;-)

Florist i farten

Som sagt har vi en liten florist på kontoret som tittar fram då och då. Något som märks på antalet buketter med färska blommor som GlamMom.se just nu ståtar med; 4 stycken. På 20 kvadrat. Det är bra blomsterutdelning per m2 det!

Dop!

I dag var det dop för lille Aaron (döpt efter den här sköna snubben), och tårtan var ju så himlans fräsig att det bara var tvunget att tas ett kort...

Just nu...

...dricks det finfint lyxkaffe från 6/5/4 samtidigt som vi planerar det kommande photoshootet för alla gravid- och amningskläder som snart kommer trilla in i shoppen. Spännande värre...

Glammigt skräp

Eller, glammigt och glammigt. Så värst glammigt är det kanske inte, men vi har i alla fall lite annorlunda skräp här på GlamMom.se. Eller vad sägs om ungefär 500 stycken "fylla ut bh:n"-papperstussar? Tur att vi är duktiga och sopsorterar. :-D

♥ ♥ Älska älska Södermalm #3 ♥ ♥

GlamMom.se´s drömcykel. Såklart.

Heja luriga gubbar på elskåp. Gör promenaden till kontoret mycket roligare.

En tårta i vår smak

Gick förbi Munkens bageri på väg till kontoret, och nästa gång vi firar något här på GlamMom ska vi banne mig ha en sån här tårta!

Pyssel-Malin

Malin har en liten florist i sig som kämpar för att komma ut och röja runt lite bland alla amningsbh:ar. I dag kikade hon fram, och titta vad snyggt det blev!

Gnägg!

I helgen har Malin varit på Sveriges framsida och myst med härliga Jessica. Hon hann också med att mysa med en islandshäst som ser himla trevlig ut. Gnägg och trevlig måndag!

Mmmm....

Vi sprang runt på Östermalm häromdagen, och såg då att fantastiska Ladurée snart kommer slå upp portarna på Grev Turegatan. Tur tur att vi har kontor på andra sidan stan... ;-)

Söndagmiddag

Det är sjukt trevligt att leva med en man som tror intensivt på att upprätthålla begreppet Söndagsmiddag (och lagar den dessutom). I dag bjöds det på hemlagad lyxhamburgare med hemgjord coleslaw och hemgjorda pommes. Överjäkligt gott! För att få till en överjäkligt god hemlagad burgare kan vi avslöja att tricket är att dunka i så mycket vitpeppar det bara går i köttfärsen. Det gör underverk. Man ska nysa bara av att gå in i köket, så mycket vitpeppar ska det vara. Mmmm.

Första utelunchen!

När vädret lurar omkring såhär och man aldrig vet om det ska snöa, regna eller vara toksol så gäller det att ta vara på tillfällena. Så i dag pep vi ut när solen sken och körde årets första utelunch!

Lunchen stod Cajsa Warg för; falafel med dinkel- och linssallad med fetaost, oliver, rödlök och soltorkade tomater. More utelunches to come hoppas vi.

Just nu...

...snaskas det på bullar(mums!) och jordgubbar (för samvetet) och dricks kaffe på GlamMom-kontoret. Vi ska ju utöka till gravid- och amningskläder snart, och i dag var premiärtitten tillsammans med Hannah & Amanda på alla klädprover vi tagit hem. Spännande värre...

Vi var ju också tvungna att prova lite såklart. Här är en smygkik på en svart maxiklänning som är en av våra favoriter. Den funkar både när man är gravid och när man ammar, fiffigt värre! Coming soon. ;-)

En smygkik till... Supersöt klänning som även den funkar både när man är gravid och när man ammar (Amanda & Malin bär samma klänning). Kommer finnas i vinrött och svart.

Och självklart dokumenteras varje steg av GlamMom´s framfart! Här till exempel! Och här!

Nya folknöjet...

...stavas ju fiskpedikyr, och nu har vi på GlamMom också testat. Och jäklarns vad mysigt det var! Snuttepluttiga fiskar som tufsade omkring på fötterna och kittlade precis lagom. Och när de var klara var fötterna mjukare än silke. Magi! Tummen upp för fiskpedikyr alltså.

Hipp hipp hippa!

I helgen var det möhippa för fantastiska Sara, och vi hade ruskigt kulmysigtåtrevligt. Tog den här bilden som inte har något annat med det här inlägget att göra, än att den är rätt talande för vår tid; Allt Ska Dokumenteras. Hela Tiden. För Fejan, för bloggen, för Instagram. Ibland till och med innan man liksom...upplever. Sign of the times så att säga. "Två gånger lever den som har gott minne" heter det ju; när man är panchis kan man återuppleva en massa mysigheter, om man kommer ihåg dem. Vår generation kommer inte ha det problemet, för Allt Kommer Finnas på Bild. Precis allt. Och lite till. Två gånger lever den som har en välladdad G12:a.

Födelsedagsresa!

Vi har ju hintat om en resa tidigare, och i lördags bar det av till underbara fantastiska magiska Provence.

Jag (Vanja) fyllde år 30/4, och gav mig själv en resa i present. Målet var den lilla byn Fox-Amphoux där min mammafamilj har ett hus, och där jag spenderat varje sommar sen elva års ålder. Ovan skymtar mamsens fina cementgjutna konstverk, som även dubbeljobbar som blomkrukor. :-) Bilden högst upp är från vår terrass.

Vår gata. Byn har 19 åretrunt-innevånare, så det är ingen metropol. Men det byn saknar i form av sus och dus gör den mer än väl upp för med sina olivdungar, tryffelekar och lavendelfält. Paradiset på jorden. :-)

Jupp, paradiset på jorden som sagt.

Och jupp - det bubblas även i Provence!

Födelsedagen inleddes med mysfrulle.

Breakfast for champions; minst tre croissanter, en russinbulle och en kakpuff. Åsså Ricoré till det. Inte så nyttigt. Men jävligt gott.

Efter det blev det en tripp till byn Tourtour, enligt sägnen byn där uttrycket "turtur-duvor" kom till, så rackarns mysigt är det nämligen där!

I Tourtour kan man äta en hemskans god omelett på La Farigoulette, och självklart även slurpa i sig en kanna rosévin eller tre.



Man kan även handla kläder på Blanc du Nil som säljer enbart vita kläder. Lurig idé, men kul. Kanske här Puff Daddy shoppar loss innan sitt årliga White Party...?

Man kan också kika på konst. Alltid lika kul.

...eller bara strosa runt.

På kvällen blev det födelsedagsmiddag på La Table, där alla rätter är vackra som konstverk och minst lika goda som de är snygga. Och spännande smaker; chokladfondant med olivoljeglass, rabarbertiramisu med kaffesås, fruktmoln (jupp, det hette så!) med fänkålssorbet med mera...

Middagen intogs med goda vännerna Angelica och Michel. Som båda är konstnärer och fotografer, och som båda såg ut ungefär såhär när jag visade alla iPhones fotoappar för dem. "On doit plus être photographe pour être photographe...!" ;-)

Extramamma Angelica går loss på en rasande god kräft- och sparrislasagne och en pressad oxkind med apelsin och wasabisallad. Oh la la...

Fina Angelicakonstverk. Kika in här för att spana in fler. Rekommenderas! Här är mina favoriter...

Sjukt nöjt födelsedagsbarn!

Det var en (alldeles för kort) helgtripp, men vi hann också med ett besök i vackra Moustiers St Marie.

...som ligger högt uppe i bergen precis vid Gorges du Verdon; Frankrikes Grand Canyon. Här kan man paddla in om man vill, och paddlar man tillräckligt länge kommer man ut i Schweiz. Kortare paddeltripper är dock att rekommendera.

Moustiers är berömt för sin fräsiga fajans. Just denna design är nog ett modernt tillskott dock.

Vårblommor, på tiden att man fick vila ögonen på ett par såna!

Hejdå från en sjukt nöjd nybliven 34-åring!

Födelsedagslyx!

Det är himla härligt att fylla år. Särskilt när man har en partner in crime som presentar en med så rackarns mysiga gåvor. Första dagen tillbaka på kontoret efter födelsedagsresan till Frankrike möttes jag (Vanja) av världens finaste rosa (såklart!) rosor.

...dessutom hade pyssel-Malin styrt upp en helt galet god och sjukt snygg tårta! Vaniljkräm, blåbär och passionsfrukt, mmmm....

Galet god som sagt. Den slank ner fort. He he. Tusen tack bästaste Malin som är så himla bra på att skapa mys!


RSS 2.0