Födelsedagsresa!

Vi har ju hintat om en resa tidigare, och i lördags bar det av till underbara fantastiska magiska Provence.

Jag (Vanja) fyllde år 30/4, och gav mig själv en resa i present. Målet var den lilla byn Fox-Amphoux där min mammafamilj har ett hus, och där jag spenderat varje sommar sen elva års ålder. Ovan skymtar mamsens fina cementgjutna konstverk, som även dubbeljobbar som blomkrukor. :-) Bilden högst upp är från vår terrass.

Vår gata. Byn har 19 åretrunt-innevånare, så det är ingen metropol. Men det byn saknar i form av sus och dus gör den mer än väl upp för med sina olivdungar, tryffelekar och lavendelfält. Paradiset på jorden. :-)

Jupp, paradiset på jorden som sagt.

Och jupp - det bubblas även i Provence!

Födelsedagen inleddes med mysfrulle.

Breakfast for champions; minst tre croissanter, en russinbulle och en kakpuff. Åsså Ricoré till det. Inte så nyttigt. Men jävligt gott.

Efter det blev det en tripp till byn Tourtour, enligt sägnen byn där uttrycket "turtur-duvor" kom till, så rackarns mysigt är det nämligen där!

I Tourtour kan man äta en hemskans god omelett på La Farigoulette, och självklart även slurpa i sig en kanna rosévin eller tre.



Man kan även handla kläder på Blanc du Nil som säljer enbart vita kläder. Lurig idé, men kul. Kanske här Puff Daddy shoppar loss innan sitt årliga White Party...?

Man kan också kika på konst. Alltid lika kul.

...eller bara strosa runt.

På kvällen blev det födelsedagsmiddag på La Table, där alla rätter är vackra som konstverk och minst lika goda som de är snygga. Och spännande smaker; chokladfondant med olivoljeglass, rabarbertiramisu med kaffesås, fruktmoln (jupp, det hette så!) med fänkålssorbet med mera...

Middagen intogs med goda vännerna Angelica och Michel. Som båda är konstnärer och fotografer, och som båda såg ut ungefär såhär när jag visade alla iPhones fotoappar för dem. "On doit plus être photographe pour être photographe...!" ;-)

Extramamma Angelica går loss på en rasande god kräft- och sparrislasagne och en pressad oxkind med apelsin och wasabisallad. Oh la la...

Fina Angelicakonstverk. Kika in här för att spana in fler. Rekommenderas! Här är mina favoriter...

Sjukt nöjt födelsedagsbarn!

Det var en (alldeles för kort) helgtripp, men vi hann också med ett besök i vackra Moustiers St Marie.

...som ligger högt uppe i bergen precis vid Gorges du Verdon; Frankrikes Grand Canyon. Här kan man paddla in om man vill, och paddlar man tillräckligt länge kommer man ut i Schweiz. Kortare paddeltripper är dock att rekommendera.

Moustiers är berömt för sin fräsiga fajans. Just denna design är nog ett modernt tillskott dock.

Vårblommor, på tiden att man fick vila ögonen på ett par såna!

Hejdå från en sjukt nöjd nybliven 34-åring!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0