Megasuperdupergrattis...


...till världens bästa Vanja som fyller år idag! Hipp hipp, Hurra Hurra Hurra Hurra!!! Skål och kram från mig /Malin ♥

Välkommen vår ♥



Det känns skönt att vi idag firar vinterns sista dag! Tjohoooo för vår och sommar säger vi ;) Hoppas att ni alla får en fin fin Valborgsmässoafton ♥

Surprise!

Det finns mycket som gör att det är otroligt kul att jobba med och på GlamMom.se. Att man har världens bästa partner in crime till exempel. I dag klockan 13.30 så kidnappades jag (Vanja) iväg av denna partner in crime, för en sjukt mysig överrasknings-pre-födelsedagslunch på Gondolen (som vi ju förälskade oss i för några veckor sen).

Fönsterbord var bokat (med sjukt fin utsikt), och två förbeställda glas skumpa väntade på oss när vi kom. (Malin vet att vägen till mitt hjärta stavas bubbel he he.) Vansinnesgod mat, tokbra service och - som alltid - världens bästa sällskap gjorde detta till en SÅ bra födelsedagspresent!

Tack bästaste finaste sötaste Malin, love you! ♥ ♥ ♥

Luriga RyanAir...

Då en av oss här på kontoret fyller år väldigt snart, så har det köpts en liten födelsedagspresentresa till Frankrike. I födelsedagspresent från sig själv, till sig själv. Då får man ju precis vad man vill ha. :-D För att göra det så billigt som möjligt så flygs det för första gången med RyanAir. Och hej och hå, man förstår varför det är billiga biljetter då man får ägna en hel arbetsdag bara åt att ta sig igenom bokningen och incheckningen (som man förstås gör själv), framförallt får man ägna stor del av tiden åt att ducka för att dra på sig extraavgifter. Förutom att allt, precis ALLT, är "extra-tillägg" som kostar pengar (Vill du boka biljett? 50 spänn tack! Vill du ta med dig bagage? 300 spänn tack! Vill du välja plats i planet? 100 spänn tack! Du måste checka in på webben och själv skriva ut ditt boardingkort, 100 spänn tack!) så försöker de även förtvivlat sälja på en saker på vägen. Alltifrån biluthyrningspaket och hotellnätter, men de smyger även in mer eller mindre dolda pryttlar. Som på bilden ovan där man uppmanas köpa väskor...! Inte helt olikt en väskincheckning, lurigt lurigt. Till och med på boardingkorten smygs det in reklam; vid informationsrutan om att man måste ha med sig giltigt foto-ID passar de på att lägga in en reklamruta för en webbsida som säljer fotoböcker på nätet. Gaaahh. Nåväl, nåt ska de väl tjäna pengar på om biljetterna kostar 300 pix.

Kulturhelg, jajamensan!

I helgen gick ju Stockholms Kulturnatt av stapeln, och begynnande kulturtanter som vi är joinade vi den  hennafärgade kvinnomaffian och gav oss ut på kulturäventyr. Första anhalt: La Bibliothèque Francophone, franska reformerta kyrkan, som bland annat bjöd på ett toksnyggt bibliotek och inblick i sina fräsiga 1800-talslokaler.

...de visade också lika toksnygga Lars Wallin couture-klänningar i den angränsande kyrkan. Kändes smått lurigt att dricka skumpa och vara på cocktailparty två meter från en uppspikad Jesus på korset, men hellre använda alla supervackra kyrkorum än att samtliga förvandlats till reklambyråer inom fem år.

Sen fortsatte vi till franska ambassadresidenset, ett fräsigt litet palats med privat trädgård mitt på Östermalm. Himlans fint faktiskt. Mera bubbel slank ner, och en jazzkonsert med Peter Knudsen trio som jazzat till klassiska
franska kompositörer som Ravel och Débussy.

I trädgården satt världens sötaste statytjej och såg finurlig ut.

Vi avslutade på Sven-Harrys konstmuseum, den nybyggda guldklumpen i Vasaparken. Det var riktigt kul att få se denna underliga och väldigt vackra byggnad på nära håll (speglar överallt, guld överallt, konst överallt).

Perfekt ställe att knäppa luriga bilder på. Jonathan agerar partner in crime.

Dessutom innhöll museet en supervacker utställning som handlade om hemmet. Här är vår favorit; ett helt hem uppsytt i tyll, som svävade fritt i luften. Magiskt snyggt!

Även terrassen på guldklumpen Sven-Harrys konstmuseum var öppen. Förutom att tjyvkika på de som bodde i husen bredvid spana på den vackra utsikten över Vasastan var även det ett bra ställe att ta luriga bilder på. Heja kulturnatt och blivande kulturtanter!

Just nu...

...sitter vi i möte med supermysiga Amelia och pratar om spännande samarbetsmöjligheter. Förutom att hon har en av världens mest inspirerande inredningsbloggar så tillverkar hon också sjukt fina barnlakan som kommer dyka upp hos GlamMom.se så småningom. Ovan får ni en liten tjyvkik...

Lite tygprover på kommande goodies. Ååååååååå....vi vill ha Lucky Luca-lakan i vuxensize till våra sängar...

Nu blev vi alldeles rörda...

...för alldeles nyss kom söta Tove förbi och presentade oss med en jättevacker orkidé! Hon var en av de fräsiga mamas som var på vårt pressevent, och ville komma förbi och tacka för den fina goodiebagen hon fick. Vi som älskar blommor blev sjukt glada, orkidén kommer pysslas om mycket varsamt, tack Tove!  Perfekt att hon kom förbi även av en annan anledning; hon är nämligen gravid och sjukt stylish, så det var väldigt spännande att få bolla lite med henne angående mamma- och amningskläder. Vi som går i expanderingstankar... Visade några av de prover vi fått hem, och de föll i god jord. Känns som en finfin kvalitetsstämpel.. :-) Tack igen!

Yin & Yang

Förra fredagen gottade vi ju oss med en riktig lyxlunch på det här fräsiga stället. Men livet kräver balans, så denna fredag fick det bli vita bönor och finn crips-knäckisar på kontoret istället. Inte riktigt lika lyxigt, men inte fy skam heller. Man tager vad man haver som nån sa. Nåt vi inte kompromissar med är dock fredagsvinet; lyxlunch på finkrog eller burkbönor - vinet består!

Att kalla oss krämtokiga...

...är ingen överdrift; på GlamMom-kontoret smörjs allt som kan smörjas, så ofta som möjligt. Och allra helst ska smörjmedlet lukta fantastiskt och se sött ut, då faller vi som furor. I dag hittade vi en ny favorit: Love & Toast.

Finns i massa olika härliga dofter, Honey Coconut fick följa med hem. Passar perfekt i handväskan för oss krämnördar som helst inte vill gå ett steg utan att ha handkräm och lypsyl inom ständigt räckhåll. 99 pix på Åhléns, så det var ingen tokdyr affär heller. Gilla gilla.

Förutom att vi är dedikerade krämnördar så ÄLSKAR vi när saker görs hela vägen, dvs allt är uttänkt; ner till minsta detalj. Så att streck-koden fick bli ett kassettband, att även insidan av förpackningen är söt (gul och vitprickig) och att ett utstansat hjärta och en brödskiva (love & toast) får pryda insidans topp är för oss som botox för Donatella Versace manna från himlen.

Ståtlig staty

Slö-måndag idag, så det blev ett middagsbesök på tokbra Indiern (stans bästa?) Gandhi i kväll, istället för hemlagat. Väl där upptäckte vi en rackarns fräsig staty som vi aldrig sett förr. Att placera GlamMom vid det här bordet MÅSTE ju bara bli succé. ;-)

Hon ser rätt bh-lös ut dock, kanske skulle tipsa om den här? Skulle matcha den fräsiga sarin finfint!

Lyxlunch!

Vad gör man för att liva upp en kall, gråmulen, regnig fredag (den 13:e dessutom!)? Jo, man drar till Gondolen och äter finlunch såklart!

Eftersom Gondolen har en av stans absolut bästa barer, så fick det ta och slinka ner en perfekt blandad Bellini innan maten. Let´s´call it förrätt.

Bellinin hittar hem.

Finfint sällskap hade vi också av härliga Jessica, som gav Erik Lallerstedts kök (Erik himself satt faktiskt precis bakom oss och lunchade) en lunchutmaning då hon är vegan *hejdåfiskköttfågelmjölkägggrädde* - som dessutom detoxar för tillfället *hejdåalltannat*... Inte den lättaste utgångspunkten för en gastronomisk fullträff kanske, men de klarade det galant att döma av de obefintliga resterna på Jessicas tallrik.

För oss ickeveganer blev det kokt sej med ägghack, färskpotatis, handpillade räkor och skirat smör. Så. Rackarns. Gott. Åsså vin till det (såklart). Vi har ju obligatoriska vinluncher på fredagarna på det här företaget som ni vet.


Kaffe på maten e bra. Särskilt på fredagar. Särskilt om det ringer i kundtelefonen på fredagar, efter den obligatoriska vinlunchen.


Vi hade världens skönaste servitris, tack Linda för att du gav en redan femstjärnig lunch guldkant! Dessvärre får vi inte uppleva Lindas trevligheter på Gondolen igen, då detta var hennes sista dag, och hon från och med måndag chefar omkring här. Så det får bli bowlarlunch med öl någon fredag framöver!

Trots grådassigt väder är utsikten sjukt fin. Vi har på känn att det blir fler Gondolenluncher i framtiden... Nu tar vi helg!

Fräsiga tvillingar

När det är såhär överjävligt vidrigt trist väder och man bara vill köpa en enkel till Barbados och glömma att Serige ens finns, är det tur att vi i alla fall kan liva upp det hela lite med ett fräsigt paraply (gör underverk för humöret vi lovar, släng alla svarta paraplyer omedelbart!). Som dessutom är snyggingtvilling med...

...vår alldeles egna Berry Monroe!

♥ ♥ Älska älska Södermalm #2 ♥ ♥

En pärlplatta är aldrig fel. Inte ens på elmätare.

Det är roligare att traska omkring på gatorna när någon duttat dit konstverk.

Varför inte? Nu när det är Hen överallt och allt.

Är det bara vi, eller har denna walking man slående likheter med Lars Leijonborg? Vi kan i alla fall konstatera att de är ögonbrynstvillingar.

Sötaste påskkaninen...

...är guldfärgad och ätbar. Mums! Och Glad Påsk!

Jiipppiiieee!

I dag dricks det rosa bubbel här på kontoret för ovanlighetens skull, vi storfirar nämligen! *jiiipppiiieeee* Vad vi firar kan vi dessvärre inte avslöja, men vi är så rackarns glada att vi måste posta den här bilden i alla fall! Glad Påsk från oss! ♥ ♥ 

Glasspremiär!


I går var det alldeles för vackert väder för att inte sticka ut huvudet från kontoret en liten stund. Den lilla stunden resulterade i en dryg timmes tokmys på Nytorget. Där sprang vi in i finaste Jonathan, och passade på att rycka åt oss varsin glass på legendariska AH:s Glassbar som precis öppnat för säsongen.


Hemgjord glass i smakerna Svart vinbär, After Eight, Saffran, Mörk Choklad och Pepparkaka smakades det på. Mums!

Yesterday at Yesterdays!


I går var på besök hos vår käre revisor. Lyckligtvis blev det ingen Skattehäxa-attack den här gången heller. *phu* På vägen därifrån slank vi in på sjukt braiga vintagebutiken Yesterdays. Vårt motto är ju Motivera Med Mys, så när man pysslat med siffror hos revisorn får man gå och prova roliga kläder som belöning.

Malin har ett syrianskt bröllop coming up, och ni som sett tv-serien vet ju att ju mer glitter man har på sig, desto bättre! Den här vintagepärlan glittrade det rätt bra om, så den fick sig en provning.

Rackarns snygg rygg! Kanske blir det den här som Malin dansar omkring i om några veckor...

Vanjas fynd var väl inte riktigt lika glittrigt (skulle vara nit-dekorationerna då), men ändå hemskans fint. Perfekt sliten jeansjacka, kommer sitta som en smäck när det här satans vårbakslaget är över till våren.

En prickig tröja fick också följa med hem (man blir glad av prickigt!).

...precis som den lilla sextiotalsjackan med pälskrage till vänster på bilden. Sen fick det vara nog. Annars kanske vi åker på den där Skattehäx-attacken nästa månad.

A Beautiful Living

Sjukt inspirerande inredningsbloggen A Beautiful Living (som drivs av tokbegåvade fotografen Amelia) tipsar om våra bh:ar, tjohoooo! Läs vilka tre som blivit hennes bh-bästisar HÄR!

Pink Power!

Sakta men säkert tar sig färgen rosa från flickrummens skamvrå till det offentliga rummet - utan att skämmas! Även GlamMoms måste gå till tandläkaren, och gissa om vi blev glada i dag när vi såg att man numera får gurgla vatten ur rosa plastmuggar! Jippi! Vi blev ännu gladare när tandläkaren sa att hennes svärdotter köpt hela sin amningsbh-arsenal hos oss. *stoltasomsmåpåsktuppar*

Även gummihandskarna har fått sig en upplyftning, rosa rosa rooosa! We like. Såklart.

Spenderade några minuter i tandis fikarum, och såg detta på tavlan. Värt att ta kort på, undrar ni? Jajamensan! Heter man "Vanja" stöter man nämligan aldrig någonsin, om man inte är i Ryssland mycket sällan på en namne. Så när man väl gör det, och det dessutom involverar en rosa text och ett hjärta - då är det värt en bild! :-D

RSS 2.0