Äventyr på Östermalm (obs! känsliga läsare varnas för läskig fågelbild)



I går var vi på ett möte. Eller - vi skulle på ett möte men det blev inställt i sista stund, så då roade vi oss med att vandra runt lite istället. Av någon anledning är alla våra möten på Östermalm, något vi (sjukt inbitna får vi erkänna) Söderbor tycker är lite spännande då det är en stadsdel vi inte rör oss i så ofta annars. Men - nu fick vi alltså lite tid över, så den spenderade vi med att spatsera runt i denna tjusiga del av stan. (Fråga oss inte om älgen med snabba glasögon ovan, men han dök upp när vi googlade på "meeting cancelled"-bilder. Så då får han väl vara med då.)

 
Det visade sig att det var en rackarns massa som hänt sen vi sist var på Östermalm, ett helt kvarter hade rivits och det var faktiskt otippat spännande att se rivningsmaskiner äta sig in i hus. Vi stannade till och kikade, och snart stod en hel folksamling där och spanade på väggar som föll till marken. Om Stockholms stad tog en femma av alla som ville se hus rivas så skulle vi kunna slopa skatten tror jag, det var ett himlans intresse.


Vi fick också uppleva en platt fågel, mitt i rusningstrafik låg den där och...var platt. Stackars s(k)ate. Rivingshus och djurkadaver alltså. Östermalm - det nya knivsöder? En spännande dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0